13 Ekim 2016 Perşembe

İçerde ve The Departed (Köstebek) Film Benzer Sahneleri

Öncelikle dizilerin konularını karşılaştırarak işe başlayalım.

İçerde'nin Konusu
Çağatay Ulusoy'un hayat verdiği Sarp karakteri polis okulunu birincilikle bitirmiştir. Dizi okulun mezuniyet töreniyle başlıyor. Sarp'ın yıllar önce kaçırılan ikiz kardeşi Umut daha sonraki adıyla Mert'de aynı polis okulunda eğitim görmektedir. Mert hayatında giren küçük kız Bensu Soral yani dizideki ismi Melek'in sayesinde sokaklardan kurtulmuş ve Polis okuluna girmiştir.


Sarp ve Umut'un babalarının yıllar önce işlemediği bir suç yüzünden ellerine kelepçe takılarak götürülmesine tanıklık etmeleri hayatlarında yaşadıkları en büyük trajedi olmuştur.Babalarının hapse atılmasından sonra Umut'un kaçırılması iki kardeş arasındaki bağı tamamen koparmasa da yıllar sonra her ikisi de polis olmayı seçerek aynı okulda birbirlerinden habersiz buluşmuştur. Polis Akademisi'nin mezuniyet töreni gelip çattığında Sarp'ın hocası Yusuf Kaya Sarp'ın babasının kirli oyunlarını gözler önüne sererek meydan okur.
Okuldan atılacağını son anda öğrenen Sarp hocasına törende silah çeker ve hapse girer. Sarp'ı savunmaya gelen avukat zamanında kardeşi Mert'e yardım eli uzatan Melek'ten başkası değildir. Sarp'ın hapse girmesiyle ikinci planda kalan Mert artık göz önündedir. Hapisten çıkan Sarp ise kötü adamların en güvendiği isim bir köstebek haline gelmiştir. Mert ve Sarp arasındaki çekişme hem aşk hemde aksiyon bazında süregelecektir.

Köstebek, Massachusetts Eyalet Polisi’nin şehrin en büyük suç organizasyonunu çökertmek için geniş çaplı bir mücadele başlattığı Güney Boston’da geçiyor. Amaç, güçlü mafya babası Frank Costello’nun (Jack Nicholson) egemenliğine içeriden bir müdahaleyle son vermektir. Güney Boston’da büyümüş olan genç çaylak Billy Costigan’a (Leonardo DiCaprio), Costello’nun çetesine sızma görevi verilir. Billy, Costello’nun güvenini kazanmaya çalışırken, “Güney Yakası”nın sokaklarından gelen bir başka genç polis Colin Sullivan (Matt Damon) da eyalet polis teşkilatında basamakları hızla tırmanmaktadır. Üstlerinin bilmediği şey, Colin’in Costello için çalıştığı ve suç patronunun polisin hep bir adım önünde olmasını sağladığıdır. Her iki adam da, içine sızdıkları organizasyonun planları ve karşı planları hakkında bilgi toplarken, sürdürdükleri çifte yaşamları yüzünden oldukça zorlanmaktadırlar. Ama hem gangsterler hem polisler aralarında bir köstebek olduğunu anlayınca, Billy ve Colin sürekli olarak düşman tarafından yakalanma tehlikesiyle karşı karşıya kalırlar.
Özet olarak ikisinde de polis olmak isteyen iki kişi var.Biri başarılı oluyor.Diğeri ise bir suçtan ötürü polis olmayı başaramıyor ve bunu fırsat bilen polis büyüklerimiz bunları çetenin arasına yerleştiriyor.Konular benzer değil neredeyse aynı.Sadece kardeş olma olayı var orada.Onuda bizimkiler iyi düşünmüş.

 Şimdi de gelelim karakterlere
 
Sarp,polis akademisinden son sene babası yüzünden atılmasına sebep olan hocasına,mezuniyet töreninde silah çektiği için hapse giren ve hapisten emniyet müdürü tarafından çıkarılıp,mafyanın içine köstebek olarak koyulan bir karakter.
 
Ailesinde suçlular bulunduğu ve Amerikanın suça meyilli bölgesinde büyüdüğü için Polis Teşkilatı tarafından mafyanın içine sızma görevi verilen bir karakter
.
İçerde - Mert Sarp'ın küçükken kaçırılan kardeşi.Mafya tarafından yetiştirilip polis yapılmıştır.Başarılı bir polistir ama mafyaya çalışmaktadır.Bir nevi mafyanın köstebeği.
 
The Departed - Colin SullivanMafya tarafından köstebeklik yapması için yetiştirilip polis yapılmıştır.Parlak bir kariyeri vardır ama mafyaya hizmet etmektedir.  
The Departed- Frank Costello Köstebek ( The Departed) filmindeki mafya babası.
 İçerde - Çetin Tekindor Sizce de çok fazla benzerlik yok mu ? :)
Özet olarak İçerde dizisine bir şey dediğim yok.Uyarlama Türk Dizi sektöründe çok yapılıyor.Kaldı ki bende İçerde'yi artık izleyeceğim bu tarz dizi ve filmleri seviyorum.Köstebek filminide çok sevmiştim.Ama İçerde dizisinin Köstebek filminden uyarlama olduğunu sizlere söylemek,göstermek istedim.Herkese iyi izlemeler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder